Zwemmen – WRB

De Wassenaarse Reddingsbrigade.

De Wassenaarse Reddingsbrigade is een vrijwilligers vereniging met leden.
De Wassenaarse Reddingsbrigade let op de veiligheid van de badgasten aan het Wassenaarse strand tijdens het zomerseizoen. Met een groep van 90 enthousiaste lifeguards houden zij de zee en het strand in de gaten en proberen gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook verlenen de lifeguards EHBO wanneer dit nodig is. Met boten, waterscooters, rescue boards, rescue tubes, een auto en veel kennis voeren de lifeguards hun taak vrijwillig uit.
Naast de strandbewaking worden ook zwemopleidingen gegeven.
Iedere donderdagavond tussen 18.00 uur en 20.45 uur zijn wij aanwezig in het Sterrenbad.
Na de basisopleiding van ABC diploma, gaan de kinderen zich specialiseren in het reddingszwemmen via het Jonge Redders concept. Trapsgewijs wordt geleerd hoe je jezelf kan redden, een drenkeling kan redden vanaf de kant en in het water. Daarbij worden de modernste reddingsmiddelen gebruikt, dezelfde reddingsmiddelen welke ook op het strand en in zee worden gebruikt.
Op deze wijze worden de jongeren op een speelse manier opgeleid tot lifeguard.

De strandbewaking wordt uitgevoerd volgens het internationale principe van zonering; er wordt een zone uitgezet met vlaggen waartussen een lifeguard toezicht houdt.

Heb je interesse? Wanner je goed kunt zwemmen kan je altijd informatie opvragen bij onze vereniging. Instappen halverwege de opleiding Jonge Redder is mogelijk.

Kijk eens rond op www.wrb.biz en kom eens kijken in het Sterrenbad of tijdens het strand seizoen op de strandpost.  Interesse? Reageer dan via info@wrb.biz en ervaar hoe leuk het is om lifeguard te zijn.