Voetbal – Blauw Zwart

logo_blauwzwart

Blauw-Zwart, opgericht op 29 juni 1921, neemt jaarlijks met zo’n 35-40 teams mee aan de competities van de KNVB. Hiervoor heeft de vereniging 5 speelvelden tot zijn beschikking, waarvan twee kunstgrasvelden. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. Het plezier in voetbal staat voorop, ieder op zijn eigen niveau, zowel bij de senioren als de jeugd.

De club telt ruim 750 leden, het merendeel bestaande uit jeugdleden. De jongste jeugd, de Kabouters (4 jaar) en de Mini’s (5 jaren) spelen geen KNVB-competitie, maar hebben op zaterdagochtend onderlinge wedstrijdjes. Daarnaast een aantal seniorenteams waaronder veteranen- en damesvoetbal.

Sinds enkele jaren werkt de jeugdafdeling van rksv Blauw-Zwart met een hoofd Jeugdvoetbal en er is extra voetbaltechnische en organisatorische aandacht voor de jeugd teneinde doorstroom van eigen talent te bevorderen. De training vindt plaats onder de leiding van goed gemotiveerde, KNVB-gediplomeerde trainers. Zij begeleiden ook de trainers van de niet-selectieteams.

Blauw-Zwart heeft een groot aantal vrijwilligers, maar aanvulling van ons vrijwilligersteam blijft altijd noodzakelijk. Op allerlei gebieden zijn mensen nodig: terreinonderhoud, kantinebezetting, training, scheidsrechters, elftalleiders enz.

Van alle leden wordt verwacht dat zij periodiek iets voor de club doen.

Naast de normale voetbalactiviteiten organiseren de Activiteiten – en de Toernooicommissie o.a. de volgende activiteiten:

  • voetbaltoernooien in de maand mei, zowel uit als thuis. (soms in het buitenland), met als hoogtepunt het internationale C-toernooi in het Pinksterweekend.
  • zaalvoetbaltoernooien `s winters in Sporthal De Schulpwei.
  • open Dag bij de seizoensopening.
  • pannekoekenmiddagen en gourmetavonden
  • spelavonden ter versteviging van de onderlinge sociale relaties.
  • tweedaags Mini-kamp in de herfstvakantie voor onze allerjongsten met de mogelijkheid van overnachten.
  • Sint Nicolaasfeest en Paaseieren zoeken voor de F-pupillen.
  • ook is er een aantal keer per seizoen een live music act na de wedstrijd van het 1e seniorenelftal.

In 2016 is Blauw-Zwart begonnen met de Blauw-Zwart voetbalschool. Een aantal zondagen per seizoen kunnen kinderen van 6 t/m 13 jaar, ook zij die geen lid van de club zijn, onder begeleiding van Blauw-Zwarttrainers hun voetbalkwaliteiten op een speelse manier ontwikkelen.

Alle actuele informatie over de club is te vinden op de website: www.blauwzwart.nl. Hierop staat o.a. het wedstrijdprogramma, wedstrijdverslagen, bestuursmededelingen, kantineroosters, aanmeldingsformulier voor lidmaatschap en voetbalschool, de hoogte van de contributie en alles wat nog meer belangrijk en nuttig is.

Blauw-Zwart is een goed georganiseerde, gezellige vereniging die midden in de Wassenaarse samenleving staat. Elke zaterdag zijn er leden van het Bestuur en Jeugdbestuur aanwezig om kennis met u te maken en uw vragen te beantwoorden.

Het adres van Blauw-Zwart is Sportcomplex De Schulpwei, Dr. Mansveltkade 7, 2242 TZ Wassenaar. Het telefoonnummer is 070-5115787.