Alcohol en sportBeste bestuurder, trainer/coach, barvrijwilliger of ouder in de sport,
De baromzet in de sportkantine is voor veel sportclubs een belangrijke bron van inkomsten. We hebben vanuit de sport echter ook de verantwoordelijkheid dat er op een verantwoorde manier met alcohol wordt omgegaan, zeker bij jongeren.
We zien dat er nog veel ruimte is voor verbetering in de naleving van de leeftijdsgrenzen bij het schenken van alcohol in sportkantines. Ook het rijden onder invloed vanuit de sportkantine is hierbij een belangrijk aandachtspunt. En wij begrijpen dat het realiseren van verantwoord alcoholgebruik niet altijd eenvoudig is. Daarom hebben wij interactieve bijeenkomsten ontwikkeld die u hierbij gaan helpen.
Tijdens de bijeenkomst gaan we met u in gesprek over het belang van verantwoord alcoholgebruik. Daarnaast wordt er ruim aandacht besteed aan de dilemma’s waar u als bestuurder, barvrijwilliger, trainer-coach en/of ouder mee geconfronteerd wordt en hoe sportverenigingen hier mee omgaan.
Vindt u het belangrijk om met elkaar verantwoord alcoholgebruik binnen de sportvereniging te stimuleren en wilt u successen binnen uw sportvereniging delen? Of heeft u behoefte aan handvatten om alcoholgebruik binnen uw vereniging verder te beperken of voorkomen? Meld u dan vóór 23 november aan voor de bijeenkomst op 3 december 2018 van 19.30 – 21.30 uur bij de Kieviten aan de dr. Mansveltkade 11 in Wassenaar door hier te klikken.

Met vriendelijke groet,

Dr. Nico van der Lely Pascal Schepers
Stichting Jeugd en Alcohol NOC*NSF