Tennis – Oud Wassenaar

Tennisclub Oud-Wassenaar

De lommerrijke Lawn Tennis Club Oud Wassenaar is op 9 september 1950 opgericht. De oude betonnen tennisbanen, die door Kasteel Oud-Wassenaar rond 1900 voor haar hotelgasten waren geconstrueerd, werden toen vervangen door gravelbanen. De ligging aan de achterzijde van Kasteel Oud-Wassenaar en met de ingang aan de rustieke Groen van Prinstererlaan is zonder meer lieflijk en intiem. Het centraal gelegen clubhuis met zijn originele details ademt nog de sfeer van een halve eeuw geleden, de prachtige dikke eikenbomen op het park zijn daar nog steeds het levende bewijs van! Een beetje traditie is ook terug te vinden in de kleur van de tenniskleding van de leden: wit. Het is een in omvang bescheiden park met 7 gravel-banen waar de leden graag komen, hetzij als actieve sportbeoefenaar, hetzij als toeschouwer. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd; van ’s ochtends tot ’s avonds kan je er prima terecht voor koffie, lunch, thee, borrel en diner. Ook mensen van buitenaf hebben hun weg naar het park om die reden al gevonden… Het park is niet het gehele jaar geopend, maar is toegankelijk vanaf een jaarlijks vastgestelde openings- en sluitingsdatum, resp. eind maart en medio oktober.

De leeftijden van de leden variëren van jong tot (zeer) oud, maar gemeenschappelijk is dat de leden zeer actief zijn. Naast het recreatieve tennis (vaak wel fanatiek…) doen meerdere teams mee aan competitietennis, junioren en senioren, en op allerlei niveau. Zo speelt het eerste herenteam op zaterdag in de eredivisie, een genot om naar te kijken. Ook zijn er uiteenlopende activiteiten zoals rackettrekken, een (v)echtparentoernooi, clubkampioenschappen, een familie-vriendentoernooi en een open toernooi. Het goede doel wordt niet vergeten: de afgelopen jaren was er een loterij waarvan de opbrengst was bestemd voor de Richard Krajicek-foundation. Voor de leden (zowel junioren als senioren) die nóg beter willen worden, zijn er uitstekende tennisleraren beschikbaar.

U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken. Als u daarna besluit om lid te willen worden, houdt u dan wel rekening met een wachttijd. Die zou kunnen meevallen; bij aanmelding kunnen we u daar nader over informeren. Ondertussen bestaat dan wel al de mogelijkheid van een zomerlidmaatschap. Het zomerlidmaatschap beslaat een periode van 6 weken en loopt van half juli tot eind augustus. Degenen die op de wachtlijst staan komen hiervoor in aanmerking. Aanmelding gaat via de ledenadministratie (ltcoudwassenaar@gmail.com). De kosten bedragen € 60,00 en een borg voor de ledenpas van € 10,00. We hopen u binnenkort op ons park te mogen verwelkomen!