Voetbal – SV Wassenaar

logo_svwassenaar

De Sportvereniging ligt in het buurtschap Kerkehout, Wassenaar Zuid op de grens van Den Haag.

S.V. Wassenaar is als voetbalvereniging opgericht op 1 augustus 1931, niet veel later is de vereniging omgedoopt tot omnivereniging. Aan het sportpalet zijn toen in respectievelijk 1955 en 1960,  honkbal voor heren en softbal voor de dames/meisjes toegevoegd.

In 2016 was het 85 jarige bestaan van de voetbalafdeling. In 2015 was de viering van respectievelijk het 60 jarig en 55 jarig bestaan van de honkbal en softbalafdeling.

S.V. Wassenaar beschikt over een schitterend sportcomplex bestaande uit een gezellige kantine, drie volwaardige voetbalvelden en voetbalveldje voor de kleinere jeugdleden. In 2015 is het gras van een van de velden vervangen voor kunstgras. Verder beschikt het over één honkbalveld en één softbalveld.

De honk/softbal sectie heeft in 2016 knappe prestaties geleverd door drie keer op rij kampioen te worden.

Heren 1 honkbal werd kampioen in de 1e klasse B van de landelijke honkbalcompetitie. Dit betekent ook een automatische promotie naar de op een na hoogste  klasse (overgangsklasse) van Nederland. Daarnaast werd S.V. Wassenaar met het herenteam ook nog amateurkampioen van Nederland.

De dames softbal werden na een spannend verloop van hun competitie ook kampioen in hun klasse.

Bij S.V. Wassenaar kunnen de volgende sporten worden bedreven:

  1. Voetbalsectie:
    Heren senioren, heren veteranen, dames senioren, en in de jeugd. Onder de jeugdsporters bevinden zich ook veel expats.
    Het dames/meisjes voetbal zit ook bij S.V. Wassenaar in de lift en krijgt bij ons veel aandacht.
  2. Honk-softballsectie:
    Heren honkbal, jeugd honkbal, dames softbal, meisjes softbal.
    Voor de kleinste jeugdleden is er de mogelijkheid om te honk-beeballen in een combinatieteam met de sportvereniging ABF.

S.V. Wassenaar heeft in al zijn takken van sport sportiviteit en plezier hoog in het vaandel staan. Dat dit ook gepaard gaat met sportieve resultaten is de laatste jaren wel gebleken. De club stelt zich als doel om in de komende jaren de jeugdsport, ouderensport  en buurtsport, maar ook schoolsport te enthousiasmeren.

Kijk voor meer informatie op de website www.svwassenaar.nl