Golf – Kieviten

Omnisportvereniging De Kieviten: hockey, tennis, golf.

De Kieviten is een gezellige, bruisende sportvereniging met een bijzonder fraai complex en uitstekende faciliteiten. De vereniging telt momenteel circa 1.800 leden en biedt drie sporten aan, te weten hockey, tennis en golf. De club beschikt over drie verlichte kunstgras hockeyvelden, 10 verlichte tennisbanen en een negen holes par 3 golfbaan met driving range.

De vereniging is opgericht op 6 november 1926 als hockeyvereniging. In 1936 is de vereniging verhuisd naar het huidige complex op de Schulpwei. De vereniging bestaat in 2016 dus 90 jaar. In 1964 werd er een begin gemaakt met de aanleg van de eerste vier tennisbanen.
In 1984 wordt het eerste kunstgrasveld aangelegd en in 2001 het tweede kunstgrasveld. In 1970 werd het huidige clubhuis gebouwd en later in 1975 en 1977 respectievelijk de sporthal en de squashbanen (waar momenteel het fitnesscentrum Xtreme Fit is gevestigd). Door de aanleg van de kunstgrasvelden kwam er ook meer ruimte voor de aanleg van een golfbaan. Inmiddels beschikt de golfafdeling dan ook over een volwaardige 9 holes par 3 baan.

De Kieviten is een omni-vereniging, dat wil zeggen, men betaalt een basislidmaatschap, en daarboven contributie voor de afdeling waarin men sport wil bedrijven. Men betaalt nooit meer dan één maal het basislidmaatschap. Indien iemand bij voorbeeld wil hockeyen en tennissen, is hij/zij zeer voordelig uit.

Over de afdelingen:
Hockey:
Volgens het competitieschema van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond worden de wedstrijden gespeeld op zaterdag en zondag. De Kieviten doet mee aan zowel de veld- als de zaalcompetitie. Trainingen en andere instructies (bij voorbeeld over arbitrage) vinden door de weeks plaats. De Kieviten heeft een grote jeugdafdeling. Zaterdags zijn alle velden van vroeg tot laat bezet. Jongeren vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden.

Tennis:
De leden van de tennisafdeling kunnen op de velden (in de hal en buiten, en dan op respectievelijk hard-court en gravel/ all weather-banen) het gehele jaar terecht. Teams van de tennisafdeling doen mee aan de competities die door de bond georganiseerd worden. Men kan zich steeds inschrijven voor tennislessen, zowel in de zomer als in de winter. Er worden 17 lessen gegeven van april t/m september waar er in de meivakantie en de zomervakantie geen lessen worden gegeven. Er zijn twee trainers die de lessen verzorgen namelijk Jacques Schoelink en Donald van Veen. Daarnaast worden er gedurende het jaar veel activiteiten en toernooien georganiseerd.

Golf:
De Kieviten beschikt over een golfbaan van negen holes. Er is een driving range.
Men kan lessen krijgen van een golfprofessional, van het hoogste niveau. Ook de golf-afdeling organiseert gedurende het jaar veel evenementen en toernooien. Elke maandagochtend van 09:30 uur tot 13:00 uur is er gelegenheid om mee te doen aan onderlinge wedstrijden voor leden met een handicap van 36 of lager. Elke dinsdagmorgen van 10:00 uur tot 13:00 uur voor leden met tenminste handicap 54. Leden met een handicap van 11.4 of lager kunnen buiten mededinging meedoen. Elke donderdagmorgen van 09:30 uur tot 13:00 uur voor leden met tenminste handicap 54. Elke zondagmorgen van 09:00 uur tot 12:30 uur voor leden met tenminste handicap 54.
Het clubhuis (inclusief de professionele bar) waar ook uitstekend gedineerd kan worden, is de gehele week gedurende het gehele jaar open.

Contactinformatie
Sportvereniging De Kieviten
Dr. Mansveltkade 11
2242 TZ Wassenaar
Administratie/ kantoor (Ammar Nafawa): 070-514 2430 (kantooruren)
mail: info@kieviten.nl